Estetisk tandvård

Är en klinik som ligger i Vasastan, Göteborg och den startades 1985 av Peter Ingemarsson. I dag har kliniken vuxit och de erbjuder implantat, skalfasader eller tandblekning. Även en årlig kontroll av dina tänder kan du få här.

Kosmetisk och estetisk tandvård

Förr i tiden fanns inte den här formen av tandvård och det var även bara de rika som kunde ha råd med att hålla sina tänder intakta. Det är numera viktig för de flesta att ha snygga och jämna tänder, givetvis vill alla kunna skratta utan att skämmas för sin tandstatus. Personalen på Estetisk tandvård har som mål att deras patienter ska känna sig omhändertagna och få den optimala behandlingen utifrån individen sätt. Deras behandlingsmetoder är väl beprövade och moderna.

Certifierad tandreglering

Estetisk tandvård arbetar med två olika koncept – InMan Aligner och Invisalign och du får den behandling som passar bäst för din tandstatus. Kliniken är certifierade för båda koncepten.

Behandling med osynlig tandreglering

Först bokar du en tid hos oss och vi diskuterar tillsammans vilka behov och önskemål du har. Dina tänder fotograferas och röntgas och du får därefter en behandlingsplan och ett fast pris. Du kan sedan sitta hemma i lugn och ro och bestämma om du vill göra den här behandlingen eller inte. Om du nu tackar ja, fortsätter behandlingsplanen med ett avtryck av dina tänder för att personalen ska kunna bedöma vilken av metoderna som passar dig bäst. Via ett datorprogram kan du vara med och se hur dina tänder kommer att flyttas under den tid behandlingen sker. Om du känner att detta verkar bra, tillverkas osynliga tandskenor.

Behandlingen

De osynliga tandskenorna sedan du får, ska du bära 20–22 timmar om dygnet och i och med att ditt bett justeras, byts hela tiden tandskenorna ut för att helt tas bort när tänderna sitter på rätt plats.