Bor du i eller i närheten av Jönköping hjälper tandkliniken Vesalis Dental dig gärna med estetisk tandvård, som till exempel tandblekning. Med en sådan behandling menas att en tandläkare förbättrar, korrigerar och förändrar utseendet på dina tänder. Ingen ska behöva lida över sitt leende, är denna kliniks motto. På denna klinik kan du få hjälp med oregelbundna tänder, missfärgade tänder, avslagna tänder eller andra tandproblem som du känner att du vill få hjälp med. Tandblekning är den vanligaste behandlingen.

Tandblekning av enstaka tänder

Har du en enstaka tand som är missfärgad, kanske du fått ett slag mot tanden, haft en stor amalgamfyllning eller gjort en rotfyllning. På Vesalis Dental sker en tandblekning i två steg, där du första dagen får sitta i en patientstol med en gummiduk över tanden som ska blekas. Detta är för att skydda tandköttet och de omgivande tänderna. Efter det läggs ett starkt blekmedel på tandens fram- och baksida. Är det en tand som varit rotfylld innan, borras fyllningen bort över själva rotfyllningen, i tandens krondel och en tät fyllning läggs i tandens botten, efter det läggs blekmedel på kronas insida. Sedan får medlet verka i en kvart innan det spolas bort. Den här proceduren görs tre gånger och efter sista blekningen får medlet vara kvar i tanden, och en tät tillfällig fyllning läggs över. Du får gå hem med blekmedlet kvar i din tand för att återvända nästa dag igen. Nästa dag är tanden färdigblekt och den tillfälliga fyllningen och blekmedlet tas bort och du får istället en permanent fyllning.

Blekning av alla tänder

Under flera år har många olika blekningsmetoder provats, exempel på dessa är starka blekmedel eller blekningslampor som görs på kliniken. Men den bästa metoden som även är säkrast och skonsammast är blekning med skenor och det gör du smidigt hemma. Den här metoden har också bäst hållbarhet.